Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریال مستوفی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد استفاده از پول‌های ملی در مبادلات بین‌المللی گفت: با توجه به وجود مشکلات اقتصادی کشور و اینکه تحریم‌های نفتی و بانکی از نوامبر دامن‌گیر کشور می‌شود، اگر کشوری حاضر باشد که از پیمان پولی دوجانبه یا چند جانبه استفاده کند قطعا برای کشور مفید خواهد بود.

وی ادامه داد: زمانی که مبادله‌ای به دلار انجام می‌شود کلرینگ(پایاپای) به آمریکا و اگر  یورو باشد به فرانکفورت ارسال می‌شود که در این صورت با تحریم بانک مرکزی در نوامبر این کلرینگ اجازه همکاری به بانک‌ها حتی بانک‌های کوچک را نیز نخواهد داد، اما اگر در مبادلات با ترکیه، چین یا هند از پول‌های ملی استفاده شود کلرینگ در خود آن کشور  خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: بنابراین اجرای این طرح منوط به آماده کردن زیرساخت‌ها است و یکی از مشکلات آن چگونگی محاسبه نرخ است که به نظر من با استفاده از طلا بعنوان ابزار بین‌المللی، می توان این مشکل را برطرف کرد و در راستای دور زدن تحریم‌ها به کار برد.

وی حذف دلار از مبادلات را برای کشور هزینه‌زا دانست و افزود: ما می‌توانیم دلار را از مبادلات حذف کنیم اما نباید فراموش کنیم که تمام پول‌هایی که ما خواهان  برقراری پیمان با آن هستیم ابتدا به دلار تبدیل می‌شوند. مثلا پول نفت فروخته شده به  یک کشور  ابتدا  به دلار و سپس به پول آن کشور تبدیل می‌شود که این برای ما هزینه‌زا است، با این وجود ما نیز چاره‌ای نداریم و باید این هزینه‌ها را تحمل کنیم اما نباید نادیده گرفت که دلار در ۹۰ درصد مبادلات نقش دارد.

وی در مورد توان ترکیه و روسیه در پوشش نیازهای کالایی کشور گفت: ما لیست بلند بالایی از نیازهای کالایی داریم که بعید به نظر می رسد، ترکیه و روسیه توان پوشش تمام آن را داشته باشند.برای نمونه ترکیه خود تکنولوژی پیشرفته ندارد یا خود روسیه در برخی زمینه‌ها دارای تکنولوژی مناسب است.

وی افزود: وقتی شرکت‌های هواپیمایی روسیه خود از ایرباس یا بویینگ استفاده می‌کنند، ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که از روسیه تکنولوژی مربوط به هواپیما را دریافت کنیم. در مجموع این کشورها تنها بخشی از نیازهای ما را می توانند پوشش دهند نه همه آن را.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بانک مرکزی ترکیه چین طلا اتاق بازرگانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی

هرچند رسانه ها مدعی هستند که آمریکا و عربستان بزودی پیمان امنیتی منعقد می کنند ولی بررسی دقیق تر نشان می دهد که انعقاد چنین پیمانی با توجه به دیدگاه های متفاوت دو کشور در این خصوص دارای پیچیدگی است و فعلا نشانه ای از حل اختلاف در این خصوص وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکا برای متقاعد کردن عربستان جهت پیوستن به روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی وعده داده که پیمان امنیتی با ریاض منعقد می کند و این پیمان امنیتی توسط رسانه های غربی  به عنوان تحولی مهم در روابط واشنگتن و ریاض معرفی شده است.

 بحث درباره انعقاد پیمان امنیتی از مدت ها قبل مطرح بود و به دلایل سیاسی و حقوقی در نهایی شدن آن مشکلاتی وجود داشت؛ چراکه دو کشور درباره این پیمان دیدگاه های متفاوتی دارند. از منظر آمریکا امضای پیمان امنیتی با عربستان منوط به عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است. این در حالی است که به نظر می رسد ریاض با این پیش شرط کنار نیامده و در شرایط کنونی امکان عادی سازی روابط با تل آویو دشوارتر از همیشه برآورد می شود.

عربستان به طور سنتی سیاست دو دولتی مبتنی بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 که با عنوان ابتکار عربی در سال 2002 نامیده شد را دنبال می کند. این درحالی است که رژیم صهیونیستی اساسا این راهکار را قبول ندارد و با غصب زمین فلسطینیان در قدس و شهرک سازی در کرانه باختری، امکان اجرای این طرح را ناممکن کرده است.

در حال حاضر هم حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی  به غزه و کشتار 35 هزار فلسطینی، بیشتر از هر زمانی عادی سازی روابط با رژیم را برای عربستان که داعیه دار رهبری جهان عرب و اسلام  در منطقه است را دشوار کرده است.

دست کشیدن از سیاست سنتی که اساس راهبرد سیاست خارجی سعودی در شامات می باشد، علاوه بر جنبه دیپلماسی عمومی، در جنبه سیاسی هم تبعاتی برای ریاض خواهد داشت. از همین رو عربستان تلاش دارد تا این پیمان امنیتی را از پرونده عادی سازی منفک نماید، ولی «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا با صراحت اعلام کرد که توافق عادی سازی روابط با تل آویو پیش شرط انعقاد پیمان امنیتی میان آمریکا و عربستان خواهد بود.

علاوه بر ملاحظات مربوط به منازعه فلسطین، بنظر می رسد ریاض و واشنگتن هنوز درباره اصل پیمان هم دارای اختلاف جدی هستند، چرا که تعریف دو کشور از این پیمان در اظهارات شان متفاوت است.  

عربستان تاکید دارد که پیمان امنیتی دربردارنده ضمانت آمریکا درخصوص تعهد به تامین امنیت عربستان و مقابله با هرگونه حمله به این کشور باشد و علاوه بر این واشنگتن محدودیتی در تامین تسلیحات مدرن برای ارتش سعودی قائل نباشد. این درحالی است که آمریکا بیشتر توافقی مبتنی بر همکاری های امنیتی و نظامی در سطح بالا بدون هرگونه تضمین به دخالت نظامی در صورت حمله به عربستان را مدنظر دارد.

به عبارت دیگر عربستان انتظار دارد که آمریکا پیمان امنیتی همطراز پیمان امنیتی اش با استرالیا منعقد نماید، ولی کاخ سفید بیشتر به مدل همکاری که مبتنی بر آموزش و صادرات تسلیحات و روابط حرفه ای بدون تعهد دفاعی تاکید دارد که هم اکنون شبیه آن را در منطقه غرب آسیا با مصر و بحرین منعقد کرده است.

البته حتی اگر عربستان هم به انعقاد این توافق قناعت نماید، مسئله کنگره می تواند دردسرساز باشد و در صورتی که توافق مذکور تائید کنگره را نداشته باشد، پیش بینی می شود با تغییر رئیس جمهور آمریکا، سرنوشت این توافق امنیتی میان ریاض و واشنگتن همانند توافق هسته ای با ایران در 2015 شکننده باشد. این درحالی است که با توجه به شرایط داخلی آمریکا ممکن است جناح رقیب دولت در مسیر این توافق کارشکنی نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • چاپ تورم!
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • آمار نگران‌کننده هواپیما‌های سالم کشور؛ فقط ۷ تا ۸ فروند!
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند